Diş Protezi

Voadent

Diş Protezi Uygulamaları

Protetik diş tedavisi, ağız ortamındaki eksik herhangi bir kısmı tamamlamak üzere çalışan ve bu eksiklikleri gideren diş hekimliği dalıdır.

Tam Protezler (Total Protezler)

Tam Protezler (Total Protezler) Nedir?

Dişsiz çenelere uygulanan, yumuşak dokulardan destek alan ve çene kemiklerini eyer gibi saran klasik protez yöntemleridir.

 

Tam Protezler (Total Protezler) Nasıl Yapılır?

Hastamızda hiç diş yoksa tercih edeceğimiz protezlerden. Hastalara özel hazırlanan ölçü kaşıklarıyla ölçüler alınıp yine hastaya özel hazırlanan protezlerdir. Yapımı yaklaşık olarak bir hafta süren bu protezlerin, yumuşak doku uyumları daha uzun sürmekte ve hasta-hekim arasında koopere çalışılarak uyum süreci atlatılmaktadır. Konforu minimumda olan bu protezlerin hasta ağzında tutuculukları tamamen kemik ve diş eti miktarına, yoğunluğuna bağlıdır. Bu sebeple; genellikle dişsiz hastalarımıza implant üstü protezleri önermekteyiz.

           

Hassas Bağlantılı Protezler

Hassas Bağlantılı Protezler Nedir?

Kısmi diş eksikliği durumlarında uygulanabilen protezlerdendir. Hem sert dokulardan (dişler) hem yumuşak dokulardan (diş eti ve kemik) destek alan ve tutuculukları ve konforu gayet yüksek olan protezlerdir. Eskiden kancalı olarak tabir ettiğimiz protezler kancaları saklamak için geliştirilip hassas bağlantı şeklini almışlardır. Hassas bağlantılarından ötürü de halk arasında ismi “çıtçıtlı protez” olarak bilinmektedir.

 

Hassas Bağlantılı Protezler Nasıl Yapılır?

Öncelikle ağızda var olan dişlere metal destekli porselen uygulaması yapılmaktadır. Hassas bağlantıların erkek parçaları metal destekli porselenler üzerinde olacak şekilde tasarlanırlar. Sonrasında bu tasarımlar üzerinden tekrar ölçü alınarak hareketli olan parçalar dizayn edilirler. Hareketli olan kısımların içlerine erkek parçalara uygun tamamlayıcı bağlantılar yerleştirilir. İki aşamada tamamlanan bu protezlerin yapımı yaklaşık olarak 2-3 hafta sürmektedir. Yumuşak doku uyumları tam protezlerden çok daha hızlı olan bu protezlerde farklı hassas bağlantı çeşitleri vardır ve hastaya en uygun bağlantı şekli tercih edilerek tedavi tamamlanır. Geçiş protezleri için gayet uygundur. İlk defa protez kullanacak hastalarımız için en çok tercih ettiğimiz protezlerdendir.

 

Hibrit Protezler

Hibrit Protezler Nedir?

İmplant üstleri için tasarlanan protezlerdir. Hastaların ağız içi kemik hacmine ve kalitesine bağlı olarak planan implant uygulamalarına göre tercih edilen bu protez uygulamaları; dişsiz hastalar için en konforlu yöntemlerdir.

 

Hibrit Protezler Nasıl Yapılır?

İmplant tedavileri bitmiş hastalarımızda özel implant üstü parçalarla alınan ölçülere uygun protetik planlamaları yapılır. Her aşamasında hasta ağzında provalar ile kontrol edilen hibrit protezin yapımı yaklaşık olarak 2 hafta sürmektedir (implant tedavileri hariç). Protezlerimizi hastamızın implantlarına özel iç vidalar sayesinde sabitlemekteyiz ve klinik ortamı hariç çıkarılamayacak şekilde planlamaktayız. Hastanın kemik ve ağız yapısına bağlı olarak tercih edilen protezlerdir ve hareketli protezler arasında en konforlusudur. Hekimlerimiz çıkarmadığı müddetçe hasta ağzında hareket etmezler. Kaybedilen dikey boyutu hastamıza geri kazandıran bu protezler aynı zamanda yanaklarınızın ve dudaklarınızın da içe çökmesini engeller ve dolgun bir görüntü verirler. Hasta durumuna göre bu protezleri 48 saat içinde tamamlama şansına da sahip olabildiğimiz vakalar mevcuttur. Seçilen implanta uygun “all on four” konseptiyle, implantları yerleştirdiğimiz gün ölçünüzü alabilmekte ve geçici protezinizi ağzınıza koyabilme şansımız mevcuttur. Böylelikle hastamızı hiç dişsiz bırakmadan tedavimizi sürdürebiliyoruz.

Sık Sorulan Sorular

Randevu Alın E-Posta